IMG_9058

Out of the box toepassing van betonstempels op het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein

15-06-2021

Een betonstempel is in de civiele techniek/bouwkunde hulpmaterieel of dient als tijdelijke constructie om verticale krachten op te nemen, wanneer bij bouwwerkzaamheden de eigenlijke constructie dit nog niet zelfstandig kan.

Betonstempels worden normaal gesproken gebruikt voor de ondersteuning van betonvloeren. Of voor balklagen bij nieuwbouw en renovaties. Maar Armonta zou Armonta niet zijn als we niet een ‘out of the box’ oplossing kon bieden m.b.t. het stutten van consoles van drie flatgebouwen aan het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein.

Wat is er aan de hand op het Nijpelsplantsoen? Er is tijdens een periodieke inspectie geconstateerd dat de balken onder de galerijen, zogeheten consoles, ondersteund moeten worden. Gelukkig is er geen sprake van acute nood, maar de eigenaar neemt, terecht geen enkel risico als het aankomt op veiligheid.

De specialisten van Armonta zijn ingeschakeld om een oplossing te bedenken voor dit probleem op de drie flatgebouwen. Na denk- en rekenwerk hebben de specialisten van Armonta iets bedacht om de belasting van de consoles te verminderen.

Uiteraard moest er daarnaast ook praktisch rekening gehouden worden met voldoende ruimte zodat bewoners te voet, met een kinderwagen, rollator en/of scootmobiel nog steeds bij hun woning konden komen. Niet onbelangrijk!

De door Armonta geplaatste betonstempels staan in een zogenaamde ‘kerstboom-opstelling’. Uitgaande van het gegeven dat de druk op het gebouw aan de onderzijde het grootst is, zijn aan de onderzijde series van 4 stempels geplaatst in meerdere clusters.

Hoger in de flat nemen de series van stempels af van 4 naar 3 naar 2 stempels en nemen ook de clusters af. Goed doordacht, goed berekend voor maximale vermindering van de druk op de consoles en daarmee veiligheid voor de bewoners en de eigenaar van de flatgebouwen.

Zo kan dus een ‘gewone’ betonstempel in een buitengewone situatie worden toegepast. Een strakke, nette, professionele maar bovenal veilige oplossing van de specialisten van Armonta Steigerbouw.

Heeft u een project waar de specialisten van Armonta kunnen meedenken en meewerken aan de juiste, passende en veilige oplossing? Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor u klaar!

Deel dit bericht via