ondersteuning overstek leiden.6f3977b06548aa7c98fe42f39caef353

Ondersteuning

Armonta is gespecialiseerd in het uitwerken en plaatsen van de volgende typen ondersteuning

ondersteuning_kelderdek

Systeemondersteuning

Er wordt vaak gekozen voor een systeemondersteuning wanneer er een stabiele ondersteuning nodig is. In tegenstelling tot een stempel blijft een systeemondersteuning uit zichzelf staan. Hierbij valt te denken aan een breedplaatvloer die op een kolommenstructuur wordt gebouwd. In de bouwfase kan men geen (of juist zeer beperkt) horizontale belastingen via de kolommen afleiden. Hierbij kan de systeemondersteuning deze tijdelijke stabiliteitsfunctie invullen. Daarnaast heeft de systeemondersteuning ook het voordeel dat er in vakmaten gebouwd wordt waardoor er een hogere belasting kan worden opgenomen.

Zwaarlastondersteuning

De zwaarlast(systeem)ondersteuning verschilt van de systeemondersteuning, omdat deze in kleine vakmaten wordt opgebouwd. Daardoor is het mogelijk om zeer hoge belastingen of extreem zware vloerconstructies te ondersteunen. Denk hierbij aan puntlasten van 750 kN tot 1000 kN die voorkomen bij bijvoorbeeld bruggen en vloerconstructies tot wel 1,2 meter dikte.

Stempelondersteuning

Voor eenvoudige en standaard bouwsituaties worden veelal traditionele betonstempels toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toepassing van breedplaatvloeren. Naast het plaatsen van de stempels op locatie kan Armonta ook helpen bij het maken van een stempelplan, zodat de constructie gegarandeerd goed ondersteund is.