Project Zangvogelweg Amersfoort

Armonta werkt op hoogte in Amersfoort aan twee woontorens

12-10-2022

Aan de Zangvogelweg 140 in Amersfoort wordt door de fa. Van de Ven uit Veghel, in opdracht van De Alliantie uit Amersfoort gewerkt aan een veelzijdig appartementenproject. Aan het Valleikanaal, dichtbij de prachtige, historische binnenstad van Amersfoort worden twee fraaie woontorens neergezet. Eén woontoren van ca. 23 meter hoog en een tweede toren van ca. 60 meter hoog. Beide gebouwen worden omgeven door een parkachtige tuin na de oplevering. In beide torens komen sociale- en vrijesector huurappartementen.

Het werk is op dit moment in volle gang. Om goed op hoogte te kunnen werken is Armonta gevraagd om de steigers te leveren en te monteren om beide woontorens. ‘Een mooie opdracht’ volgens Rory Born, projectleider bij Armonta. ‘Meewerken aan de bouw van twee woontorens is altijd leuk. De uitdaging bij dit project zit hem in de hoogte. Vooral de toren van 60 meter hoogte moeten we goed nadenken over de constructie en vanzelfsprekend de veiligheid’. ‘De toren van 24 meter staat al 100% in de steigers waarbij we, ter ondersteuning gebruik hebben gemaakt van prefab sierlijsten’.

Armonta werkt nog niet lang voor de Fa. van de Ven, maar de projecten die al uitgevoerd zijn, zijn zeer naar tevredenheid voor beide bedrijven. ‘Wat Armonta betreft is dit het begin van een langdurige samenwerking’ geeft Rory aan. ‘Het zijn allemaal professionals bij Van de Ven, en dat werkt heel plezierig. Deze mannen en vrouwen weten waar ze over praten en wat ze doen’.

De bouw van dit project is eind 2021 gestart. De verwachting is dat beide woontorens eind 2023 klaar zijn. Tot en met het weer afbreken van de steigerconstructie zal Armonta betrokken zijn bij dit project.

Deel dit bericht via